Concept information
Preferred term
salmonellosis
Definition
- Bacterial zoonosis caused by Salmonella bacteria, via contaminated foods. In foods, it is most frequently found in eggs and raw meat from pigs, turkeys and chickens. Symptoms of human salmonellosis include fever, diarrhoea and abdominal cramps. If it infects the bloodstream it can be life-threatening.
- Maladie due à des bactéries du genre Salmonella, transmise de l'animal à l'homme (zoonose) par l’intermédiaire d’aliments contaminés. Dans les aliments, elle est le plus souvent détectée dans des œufs ou dans de la viande crue de porc, de dinde et de poulet. Les symptômes de la salmonellose chez l’homme peuvent se présenter sous forme de fièvre, de diarrhée et/ou de crampes abdominales. Si la bactérie infecte le sang, elle peut engager le pronostic vital. (fr)
Broader concept
Belongs to group
Concept scheme
In other languages
-
French
-
infections à salmonelles
URI
http://opendata.inrae.fr/thesaurusINRAE/c_12047
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}